کاستی های ظروف معمول با پوششPTFE (تفلون)
دو مشکل اصلی ظروف تفلون این است که مضر برای سلامت افراد و محیط زیست است و دیگر این که لایۀ PTFE که در تولید این ظروف و سرویس قابلمه بکار می رود، در مقابل گرما مقاوم نیست.
ایجاد سطح نچسب به شیوۀ سنتی با پوشاندن سطح تابه با لایه ای از PTFE یا پلی تترا فلورو اتیلن انجام میپذیرد، مادهای که حالت مومی دارد و در نتیجه به راحتی خراشیده میشود.
PTFE چیست؟ این مادۀ مصنوعی زیانهایی دارد که در مصارف خانگی مداوم کاملا به اثبات رسیده است. وقتی که بیش از اندازه به تابه حرارت برسانید (تصادفی یا بر حسب عادت؛
.بسیاری از افراد این عادت بد را دارند که از حداکثر درجۀ حرارت برای آشپزی استفاده کنند؛ به خیال اینکه غذا سریعتر طبخ میشود، بنابراین حرارت بیش از حد پس از 4 دقیقه با ظرف در تماس خواهد بود...)، با این کار نه تنها به تابۀ شما آسیب میرسد بلکه برای سلامتتان هم ضرر دارد.
دلیلش این است که لایۀ PTFE در دمای بیش از 260 درجۀ سانتی گراد شروع به تجزیه شدن میکند.
ثابت شده که بخارهای متصاعد شده از این تجزیه برای حیوانات خانگی کوچک مانند پرندگان مرگبار هستند!
همچنین میتواند بر مجرای تنفسی انسان نیز اثر گذارد و سبب ایجاد حالت تهوع و سردرد شود.
به علاوه، اگر PTFE بیش از حد حرارت ببیند، ورم کرده و ور میآید، در نتیجه تابۀ شما چندان قابل استفاده نخواهد بود. PFOA ماده ای سرطانزا لایۀ PTFE با استفاده از مادۀ PFOA یا پرفلورو اُکتانواک اسید ساخته میشود، مادهایکه در دسته مواد همیشه مضر برای محیط زیست قرار گرفته است.
علاوه بر آن، PFOA مادۀ شیمیایی است که دفع آن برای بدن انسان مشکل بوده و به عنوان یک عامل سرطانزا شناخته شده است.
در همین راستا، سازمان EPA (آژانس حمایت از محیط زیست، سازمانی دولتی در امریکا که وظیفۀ حفاظت از سلامت انسانها و محیط زیست را بر عهده دارد) با کمک تعدادی از شرکتهایی که در تولید مواد شیمیایی و سرویس قابلمه دست دارند، متعهد شدهاند که تا سال 2015 استفاده از PFOA را در تمامی محصولات متوقف سازند.
منبع:
هایپرکلابز
- ۹۵/۱۱/۲۷