همواره این سوال در بین مصرف کنندگان مطرح بوده که بالاخره پوشش نچسب و سرویس قابلمه تفلون برای سلامتی زیان آور است یا خیر.
برای پاسخ به این سوال می بایست توجه نمود که اصولا" چنانچه ساختار شیمیایی هر ماده ای به هر دلیل تغییر یابد ، تبدیل به ماده ای جدید خواهد شد که در خصوص مواد غذایی ممکن است برای سلامتی زیان آور باشد .
نمونه این مساله را می توان در انواع روغن مایع خوراکی بصورت واضح مشاهده نمود .
چنانچه حرارت روغن مایع به حرارتی معادل 260 درجه سانتیگراد برسد شروع به دودکردن کرده و در واقع ترکیب شیمیایی آن تغییر کرده و ماده جدیدی ایجاد خواهد شد که برای سلامتی انسان زیان آور است . نمونه این مساله را در سیب زمینی سرخ کرده نیز می توان مشاهده نمود .
زمانیکه سیب زمینی در روغن سرخ می شود به دلیل تغییر ساختار شیمیایی برای سلامتی انسان مضر خواهد بود .
پوشش نچسب تفلون اولین بار توسط کمپانی دوپون آمریکا در سال 1938 تولید گردید . این ماده نچسب بعلت به حداقل رساندن اصطکاک در بسیاری از صنایع شامل صنایع هوایی ، الکترونیک و کامپیوتر و ظروف پخت و پز استفاده می گردد .
چنانچه تفلون در شرایط عادی حرارت پخت و پز استفاده گردد دچار تغییر ساختار نشده و زیان آور نخواهد بود
اما اگر حرارت پخت به بالای 350 درجه سانتیگراد برسد ماده تفلون تبدیل به ماده ای زیان آور خواهد گردید
به همین دلیل توصیه می گردد ظروف تفلون را در حالتی که خالی است و مواد غذایی در آن وجود ندارد استفاده نکنید
لذا چنانچه ظروف و سرویس قابلمه تفلون در شرایط عادی پخت و پز استفاده گردد هیچگونه ضرری برای سلامتی نخواهد داشت .
- ۹۵/۱۱/۰۵