ظروف مسی نه تنها به خاطر گران قیمت بودنشان نیازمند نگهداری بهتر هستند، بلکه به دلیل حساسیت عنصر مس هم باید چهارچشمی مراقب قابلمههای مسی تان باشید. بنابراین این توصیهها را یاد بگیرید و به کار ببندید.
۱ـ اگر میخواهید لکهای از روی ظرف و سرویس قابلمه مسی پاک کنید، روی آن یک برش پیاز بمالید تا راحت تمیز شود.
۲ـ در ظروف مسی غذاهای اسیدی و ترش نپزید چون لایه داخلی ظرف را از بین میبرند و باعث ورود بیش از اندازه مس به غذای شما میشود.
۳ـ مراقب باشید که در حین استفاده یا شستشو لایه پوششی محافظ از بین نرود.
۴ـ در ظروفی که لایه پوششی آنها از بین رفته نباید پخت و پز کرد در این صورت دچار مسمومیت مس میشوید که علایم آن تهوع، استفراغ و اسهال است.
همچنین مس اضافی در کبد ذخیره شده و باعث از کار افتادن کبد و در نهایت مرگ میشود.
۵ـ ظروف مسی را هرگز نباید در ماشین ظرفشویی قرار داد و باید آنها را بعد از شستن بلافاصله خشک کرد.
۶ـ برای سرخ کردن بهتر است از ظروف آهنی و مسی استفاده نشود؛ زیرا روند تخریب روغن را تسریع میکنند.
۷ـ برای پاک کردن قسمتهای بسیار کثیف ظروف مسی و براق کردن آنها نصف یک لیمو ترش را در نمک فرو ببرید و روی قسمت مورد نظر بمالید.
مخلوط سرکه و نمک هم مفید است.
کافی است وسیله را به همراه یک قاشق غذاخوری نمک، یک فنجان سرکه سفید و مقداری آب به مدت چند ساعت در ظرفی بجوشانید. سپس آن را با محلول صابون و آب داغ بشویید و در نهایت آب بکشید و خشک کنید.
شیوه دیگر این است که یک قاشق چایخوری نمک را در یک فنجان سرکه سفید حل کنید و به آن آرد بیفزایید تا حالتی خمیری بیابد.
خمیر را روی سطوح ظرف بمالید و پانزده دقیقه تا یک ساعت آن را کنار بگذارید سپس با آب گرم ظرف مسی را بشویید و با پارچه نرم و تمیز آن را خشک تا براق شود.
۸ـ برای شستشوی ظروف و سرویس قابلمه مسی از آب گرم و اسکاچهای نایلونی استفاده کنید. اما از استفاده از شویندههای با قدرت سایندگی بالا خودداری کنید.
۹ـ به جز لیمو و نمک، برای از بردن لکههای روی ظرف و حفظ درخشندگی آنها میتوان از پولیش مس استفاده کرد.
۱۰ـ اگر میخواهید ظروف مسی شما زنگ نزند قلم مو را در آب پیاز فرو کرده و آن را روی ظروف مسی بمالید.
- ۹۵/۱۱/۰۴