خدمات

طبقه بندی موضوعی
  • ۰
  • ۰

 

شهرآرا آنلاین: قابلمه‌ها، تابه‌ها و سایر لوازم آشپزخانه از مواد مختلفی ساخته شده است. این مواد می‌تواند در خواص غذایی که در آن‌ها می‌پزیم، تاثیر بگذارند.

بیشتر لوازم آشپزی تا زمانی که از آن‌ها به‌درستی نگه‌داری شود، برای آماده‌سازی غذای روزانه ایمن و بی‌ضرر است. با وجود این، برخی خطرات بالقوه در بعضی از مواد وسایل آشپزی و سرویس قابلمه  وجود دارد.

 

در زیر با مزایا و خطرات ناشی از وسایل آشپزی آشنا می‌شوید:

 

آلومینیوم:

 

آلومینیوم، بسیار سبک وزن است. گرما را به‌خوبی هدایت می‌کند و به نسبت‌ ارزان است. به همین سبب انتخابی عامه‌پسند برای پخت‌وپز به شمار می‌رود. در هنگام آشپزی، آلومینیوم به‌راحتی از قابلمه و تابه فرسوده ‌ یا حفره‌دار جدا می‌شود. هر چه غذا برای مدت بیشتری در ظروف آلومینیومی پخته شود یا بماند، مقدار بیشتری آلومینیوم وارد مواد‌غذایی می‌شود. سبزیجات برگ‌دار و غذاهای اسیدی مانند گوجه‌فرنگی و مرکبات، آلومینیوم بیشتری را جذب می‌کنند.

 

مس:

 

مس، گرما را به‌خوبی هدایت و کنترل درجه حرارت پخت را آسان می‌سازد. فلز برنج که از مس و روی ساخته شده است، معمولا کمتر در وسایل آشپزی باره استفاده قرار می‌گیرد. مقادیر کمی از مس برای سلامتی روزمره خوب است. مقادیر زیاد آن در یک نوبت یا در یک مدت زمان کوتاه می‌تواند سمی باشد.

 

هنگامی که غذا برای مدت طولانی پخته می‌شود یا در ظرف می‌ماند، مقدار کمی از روکش می‌تواند  از طریق غذا ‌به خصوص غذاهای اسیدی جذب شود.

 

سرامیک، لعاب و شیشه

 

لوازم آشپزی سرامیکی (سفالی)، لعابی یا شیشه‌ای به آسانی تمیز می‌شوند و می‌توانند تا دماهای بالا حرارت داده شوند.

 

وسایل آشپزی سرامیکی، لعابدار هستند. از این پوشش برای فلزات نیز استفاده می‌شود تا ظروفی با پوشش سرامیکی ساخته شوند. این ظروف در برابر سایش و خوردگی مقاوم هستند.

 

استیل و آهن

 

استیل ضدزنگ که از آهن و فلزات دیگری ساخته شده‌‌، در برابر ساییدگی و فرسودگی مقاوم و محکم است. آهن برای تولید گلبول‌های قرمز خون ضروری است؛ البته مقادیر زیاد آن می‌تواند سمی باشد. با استفاه از لوازم آشپزی از جنس استیل ضدزنگ با روکش نیکل که در برابر خوردگی مقاوم هستند؛ حتی هنگام پخت‌و‌پز غذاهای اسیدی مانند ریواس، زردآلو یا گوجه‌فرنگی نیکل به رژیم غذایی اضافه نمی‌شود.

 

مقادیر کم کروم مانند آهن برای سلامتی مفید است؛ اما ممکن است در مقادیر بیشتر مضر باشد.

 

روکش‌های نچسب (تفلون)

 

روکش‌های نچسب برای جلوگیری از چسبیدن موادغذایی به ظروف فلزی و سرویس قابلمه و برای محافظت از سطوح وسایل آشپزی استفاده می‌شود. براساس مطالعات آزمایشگاهی بر روی موش‌ها، در یک بررسی علمی در ایالات متحده، اسید perfluorooctanoic و نمک‌های آن (PFOA) به احتمال زیاد سرطان‌زاست. PFOA به طور گسترده‌ای در ساخت روکش‌های نچسب استفاده می‌شود. PFOA پس از تولید در وسایل آشپزی ‌ یا سایر محصولا باقی نمی‌ماند؛ اما در سراسر محیط زیست‌طبیعی در سطح جهان گسترش یافته است. در سال2006 صنایع شیمیایی به طور داوطلبانه با طرح U.S EPA به منظور کاهش و در نهایت حذف انتشار این ماده به محیط زیست و کاهش و حذف هرگونه محتوای آن در محصولات توافق کردند. امروزه دیگر روکش‌های نچسب در دنیای ظروف آشپزی جایگاه بالایی ندارد.


  • ۹۵/۱۱/۰۳
  • mina afshar

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی