شاید در بسیاری از نقاط دنیا ایرانی ها را در مقوله ی غذا و خوراک به تهدیگشان بشناسند. اما داشتن تهدیگ خوب به هنگام آبکش کردن برنج اتفاق می افتد. اینکه شما خانمی شاغل باشید و زمانی برای طبخ برنج از طریق آبکش کردن و دم انداختن را در اختیار نداشته باشید اولین و بهترین راهکار برای شما پلوپز و سرویس قابلمه است. اما اینکه بتوانید با پلوپز تهدیگی خوب بر سفره ی خود داشته باشید موضوعی قابل بحث است.
شاید اگر از اغلب مغازه دارها و افرادی که تجربه استفاده از پلوپز را داشته اند در مورد موضوع تهدیگ سئوال بپرسید اولین برندی که از آن نام می برند پارس خزر باشد. اینگونه نیست که پلوپز برندهای دیگر کیفیت مطلوبی نداشته باشند، اما چون پارس خزر برندی ایرانی است بیشتر ذائقه و علایق ایرانی ها را می داند و طبق آن به تولید محصولاتش می پردازد.
شاید بتوان گفت که پلوپز پارس خزر در تمامی تولیدات این شرکت، جزء پرفروش ترین و پرطرفدارترین محصولاتش باشد.
احتمالا بعضی از شما به برندهای ایرانی در زمینه ی کالاهای برقی اعتماد نداشته باشید اما ما توصیه می کنیم که پلوپزهای پارس خزر را در لیست کالاهای ایرانی مورد اعتماد خود قرار دهید که علاوه بر نداشتن نگرانی بابت تهدیگی خوب، از کیفیتی بسیار مطلوب و مقرون به صرفگی برخوردارند.
برندهای خارجی تولید کننده ی پلوپز
حالا می رویم به سراغ اینکه برندهای خارجی تولید کننده ی پلوپز چگونه اند و آیا بعد از طبخ برنج تهدیگ دلخواه یک ایرانی را تحویل می دهند؟
پلوپزهایی چون فیلیپس، تفال، پاناسونیک، فلرو بلک اند دکر و… از برندهای خارجی هستند که پلوپزهایی با کیفیت مطلوب را روانه ی بازار کرده اند. اما موضوعی که برای بعضی حائز اهمیت می باشد این است که این پلوپزها یا تهدیگ خوبی ارائه نمی دهند، یا تحت شرایطی این موضوع اتفاق می افتد. همچنان پارس خزر در موضوع تهدیگ خوب، پیشتاز است. بعضی از مدل های آن پنج نوع تهدیگ با میزان برشتگی متفاوت درست می کنند.
این ها دلیلی بر این نیست که با برندهای دیگر نمی توان تهدیگ داشت. اما با قلق های متفاوت، که کار را کمی سخت می کنند.
اما نکته ای مهم این است که پلو وعده ی غذایی مهمی در سبد غذایی ایرانیان است و قطعا پلوپز می تواند در ایران مشتری و خریدار زیادی داشته باشد که قطعا تهدیگ پسند هم هستند. برندهایی چون پاناسونیک از این موضوع غافل نماندند و اخیرا مدل هایی از پلوپز به بازار ایران عرضه کردند که تهدیگ خوبی درست می کنند. مدل ۳۰۳۸ فیلیپس هم تهدیگ مورد رضایت یک ایرانی را ارائه می دهد.
برای داشتن تهدیگ در تمامی پلوپزها می توان این ترفند را به کار گرفت که وقتی آب برنج کشیده شد و حالت نیم پز داشت، آن را خالی کرده، کف قابلمه ی داخلی پلوپز روغن ریخته، نان یا سیب زمینی گذاشته، و یا بدون این ها مجددا برنج را به آن اضافه کرد.
در مورد فلر هم باید گفت که کیفیت نسبتا قابل قبولی دارد، شاید اگر آلمان تولید فلر را به چین و ترکیه واگذار نمی کرد بیشتر از این ها می شد به آن اعتماد کرد.
نکته ای در مورد پلوپز پارس خزر
با تمام این توضیحات، می توان برای داشتن تهدیگی خوب، و برخورداری از کیفیت مطلوب با پرداخت هزینه ای کمتر به پارس خزر اعتماد کرد که حمایت از تولید کننده ی ایرانی هم اتفاق بیفتد. اما نکته ای مهم در مورد استفاده از پلوپز پارس خزر استفاده از قاشق چوبی هنگام طبخ و اسکاچ نرم به هنگام شستشوی قابلمه ی داخلی آن است که زود آسیب دیده نشود. هرچند قابلمه ی یدک آن در بازار و نمایندگی پارس خزر موجود است.
نکته ای مهم در مورد طبخ برنج در انواع پلوپزها
برنج های هندی که دانه بلند هم هستند اغلب به خوبی در پلوپز و سرویس قابلمه طبخ نمی شوند. همچینین هنگام پختن برنج در این وسیله ی طبخ حتما از مقداری روغن استفاده کنید که برنج به کف ظرف داخلی نچسبد.
- ۹۵/۱۰/۲۶