دیگ و ماهی تابه و سرویس قابلمه آلومینیومی انتقال دهنده های بسیار خوب حرارت هستند که سبک بوده و نیز قابل شستشو در ماشین ظرف شویی می باشند.
فرآیند قرار دادن لایه حفاظتی از طریق آنودایز کردن آلومینیوم باعث سخت و محکم شدن آن می شود و رنگی خاکستری به آن می دهد. اما آلومینیوم سخت شده از طریق این فرآیند نسبت به تغییر رنگ در ماشین ظرف شویی آسیب پذیر می شود.
ظروف آلومینیوم چند لایه نوع دیگری از ظروف هستند که ضخیم تر و محکم تر از آلومینیوم فشرده شده معمولی است. اما به دلیل سنگین تر بودن این نوع ظروف، استفاده از آنها در ماشین ظرف شویی ایمن نیست.
ظروف پخت و پز مسی:
کارآمدترین فلز ناقل گرما مس است. مس سریع و یکنواخت گرم می شود و سریعا به تغییر درجه حرارت واکنش نشان می دهد.
ظروف مسی و سرویس قابلمه به تلاش بیشتری برای مراقبت و نگه داشتن آنها در وضعیت مطلوب نیاز دارند و حرارت زیاد می تواند موجب تغییر و ترکیب رنگ در آنها شود.
مس همچنین می تواند با برخی غذاها واکنش نشان دهد و موجب تغییر طعم و رنگ غذا شود. برای حل این مشکل بسیاری از ظروف توسط استیل ضدزنگ یا قلع پوشانده می شوند.
ظروف پخت و پز نچسب:
پوشاندن لایه های داخلی ظروف با استفاده از پوشش های نچسب می تواند عمل پخت و پز و نیز شستشوی ظروف را بسیار آسان کند. از آنجایی که ظروف نچسب روغن کمتری مصرف می کنند می تواند به طور ویژه برای کسانی که به میان تنه (کمر) خود اهمیت می دهند، مناسب باشد. شما باید همواره مراقب باشید که روی لایه نچسب خراش ایجاد نشود. البته برخی از ظروف دارای چند لایه پوشش نچسب هستند که تا حدودی این مشکل را کاهش می دهد. یک ظرف خوب حداقل سه لایه دارد و انواع بسیار خوب ظروف حتی تا 7 لایه نیز دارند. این لایه ها سطح صافتر و ماندگاری بهتری را برای ظرف فراهم می کنند. از ظروف دارای پوشش سیلیکونی به دلیل واکنش زیاد آن با روغن های حیوانی بهتر است پرهیز شود.
- ۹۵/۰۵/۱۷