ظروف پخت و پز مناسب می تواند آشپزی را به امری لذت بخش تبدبل کند. مخصوصا زمانی که شما با کلی تشویق از جانب دوستان و خانواده پس از پخت غذایی لذیذ مواجه می شوید. اما قبل از اینکه چنین اتفاقی بیفتد، شما باید بدانید کدام نوع ظروف برای کار شما مناسب است. زمانی که در مورد ظروف پخت و پز و سرویس قابلمه صحبت می شود همگی مربوط به فلز است زیرا فلز است که گرما را به غذا منتقل می کند. برای کمک به شما در امر پخت و پز موفقیت آمیز، این راهنما اطلاعاتی اساسی در مورد انواع قابلمه، ماهی تابه و سایر ظروف را ارائه می کند.
1- خرید ظروف پخت وپز:
اپلیکیشن نقشه بانه
ظروف پخت وپز از جنس استیل ضدزنگ:
انتخاب بیشتر آشپزها استیل ضدزنگ است. استیل به نگهداری کمی نیاز دارد و تمیز کردن آن آسان است و همچنین شما نگرانی در مورد ترکیب شدن فلز با غذا نخواهید داشت. مزیت دیگر استیل مقاومت آن در برابر گردوخاک، لکه و خوردگی است. اگر چه شستشو با دست عمر آن را زیاد می کند ولی قابلیت استفاده از ماشین ظرف شویی برای شستشوی ظروف استیل وجود دارد.
ظروف ساخته شده از استیل ضدزنگ خالص به خوبی حرارت را انتقال نمی دهند و باعث پخت غیر یکنواخت غذا می شوند. به همین دلیل استفاده از ظروف استیل چند لایه ضروری است. این بدان معنی است که ته ظرف که در ارتباط با شعله قرار دارد با لایه ای از جنس مس یا آلومینیوم، که انتقال دهنده خوبی برای حرارت هستند، پوشیده می شود.
استیل ضدزنگ در صورتی که بیش از حد گرم شود گاهی دچار از رنگ افتادگی رنگین کمانی می شود که می توان با استفاده از استیل شو آن را برطرف کرد.
ظروف پخت و پز چدن:
اگر می خواهید غذا را بر روی درجه حرارت پایین و یکنواخت بپزید ظروف چدن بهترین انتخاب برای شما خواهند بود. چدن به آرامی گرم می شود و نیز سرد شدن آن به آرامی صورت می گیرد، این بدان معنی است که بهتر از هر فلز دیگری هنگام پخت و پز گرم باقی می ماند. همین ویژگی باعث می شود که دیگ چدنی برای پخت و پز در محیط بیرون بسیار مناسب است. چدن فلزی است که پس از گرم شدن برای مدت زیادی گرم باقی می ماند، حتی اگر درجه حرارت محیط اطراف آن نوسان داشته باشد.
نکات مربوط به چدن:
قبل از استفاده از ظروف چدن و سرویس قابلمه ، باید مقداری روغن را داخل آن جوشانده و سپس اجازه دهید کاملا سرد شود. این کار را چند بار انجام دهید. نباید ظرف در این فرآیند شسته شود، زیرا در این صورت آماده سازی موفقیت آمیز نخواهد بود.
چدن بدون پوشش مستعد زنگ زدگی می باشد به همین دلیل بیشتر آشپزها تنها با استفاده از پارچه ای نمناک آن را تمیز می کنند.
شما می توانید کتری و ماهی تابه چدنی که پوشش داده شده اند نیز تهیه کنید. در این صورت نگهداری و شستشوی آنها آسانتر خواهد بود. این نوع ظروف نیاز به آماده سازی اولیه که روش آن توضیح داده شد، ندارند.
ظروف پخت و پز از جنس فولاد سخت:
ماهی تابه (wok) ها معمولا از جنس فولاد سخت ساخته می شوند، زیرا فرآیند گرم وسرد شدن آنها به صورت سریع و یکنواخت صورت می گیرد. ظروف از جنس فولاد سخت نیز باید قبل از اولین بار استفاده توسط روش های شستشوی خاص خود برای این کار آماده شوند.
- ۹۵/۰۵/۱۷