چینی ،چینی استخوانی وچینی فاین از لحاظ ظاهری می توانند خیلی به هم شبیه باشند، اما تفاوت آشکاری که بین این سه وجود دارد ،اجزا و مواد تشکیل دهنده هر یک می باشد .
چینی استخوانی یا بن چاینا :
این نوع ظروف چینی همان طور که از اسمش پیداست از استخوان ساخته می شود( به طور معمول از استخوان گاو)
در فرآیند تولید ،استخوان به صورت خاک استخوان(خاکستر) آسیاب می شود و سپس با فلدسپات (feldspar) ،خاک رس (ball clay) ،سنگ چینی (( quartz و کائولین (kaolin) نوعی خاک رس سفید شفاف ترکیب می شود.
کیفیت نهایی محصول ساخته شده بر پایه میزان خاک استخوانی ست که با ترکیبات فوق میکس می گردد.
بن چاینا با کیفیت عالی حاوی حداقل30% خاک استخوان است که این میزان می تواند به 40-45 % هم برسد. در بریتانیا برای آنکه چینی به عنوان چینی استخوانی به حساب آید حداقل هر تکهباید حاوی 50% خاکستر استخوان باشد.
فرآیند تولید چینی استخوانی شامل 2 مرحله پخت می باشد.مرحله اول پخت موجب جمع شدن ،چروک شدن محصول نا مرغوب می شود و در حدود 20% ازتکه های ساخته شده در این مرحله یا می شکنند و یا ترک بر می دارند.
مرحله دوم پخت پس از لعاب کاری تکه ها صورت می گیرد ،لعاب در اثر حرارت رویظروف ذوب می شود.
آن دسته از محصولاتی که از این 2 مرحله سالم بیرون می آیند به قسمت دکور فرستاده می شودند تا الگوی نهایی به صورت دستی رویآنها پیاده سازی گردد.بسیاری از طرح ها به صورت نقاشی با دست می باشند و دسته ای هم اسپری می شوند.
چینی (porcelain) :
در تولید چینی روش های مدرن و ترکیبات جدید در حدود سال 1279 میلادی به کار گرفته شدند.
سرچشمه تولید چینی در کشور چین و قدیمی ترین نوع آنحاوی کائولین (kaolin) نوعی خاک رس سفید است که رنگ سفید آن پس از پخت باقی می ماند و همچنین سنگ خارای زبر (نوعی گارنیت) بود .ورژن ها اولیه ی اروپائی نیز حاوی خاک رس و خاک شیشه بودند.
در سال 1707 میلادی ،کارخانجات آلمانی شروع به استفاده از فلدسپات (fledspar)به جای شیشه نمودند که در حال حاضر هم فرآیند تولید آن ادامه دارد.درظروف چینی امروزی ،سیلیس (silica) نیز به دیگر مواد خام اضافه گردید.مواد خام که حاوی خاک ریز (خاکستر) تصفیه شده اند در قالب ها فرم می گیرند ودر کوره هایی با دمای معین پخته می شوند .وجود کائولین که خاک رس سفید می باشد باعث می شود چینی پس از لعاب کاری سفید روشن باشد.
چینی هم فرآیند تولید مشابه با چینی فاین را دارد با این تفاوت که در دمای بالاتری پخته می شود و در نتیجه محصول نهایی محکم تر و مقاوم تر از 2 نوع دیگر است.
در فرآیند پخت است که چینی ها و چینی های فاین از هم جدا می گردند.
اگر دمای کوره چیزی در حدود 1455 درجه سلسیوس (2650 درجه فارنهایت) باشد محصول نهایی مقاوم تر و محکم تر خواهد شد لذا به عنوان چینی شناخته می گردد.چینی به دلیل داشتن استحکام کافی برای تولید طیف گسترده ای از کاربردهای صنعتی از جمله عایق ها صنعتی مناسب می باشد.
چینی فاین:
فرآیند تولید همان فرآیند تولید ظروف چینی و چینی استخوانی ست با این تفاوت که پخت در یک مرحله صورت می گیرد و در ترکیبات آن خاکستراستخوان موجود نمیباشد.
در فرآیند پخت است که چینی ها و چینی های فاین از هم جدا می گردند.اگر فرآیند پخت در کوره ها یی با دمای حدود 1200درجه سلسیوس (2200 درجه فارنهایت ) صورت گیرد محصول نهایی چینی فاین خواهد بود .چینی فاین نسبت به چینی ترد تر و نرم تر است و این ویژگی سبب شده تا برای تولید ظروفیچون بشقاب و فنجان مناسب باشد.
در یک نگاه اجمالی ،گفتن تقاوت بین چینی ،چینی استخوانی ،چینی فاین آسان است در صورتی که بدانیم به دنبال چه هستیم؟؟
افزودن خاکستر استخوان به ترکیبات چینی استخوانی رنگ گرم تری به آن می بخشد و در میان سایر ظروف لوکس و مجلل به نظر می رسد.
این در حالی ست که چینی فاین دارای زمینه ی سفید روشن است.
اگر شما چینی را در برابر نور بگیرید خواهید دید که چینی استخوانی کیفیت شفاف تری نسبت به چینی فاین دارد. چینی موادی سخت تر و محکم تر از هر چینی دیگری دارد.
- ۹۵/۰۵/۱۶
درود بر شما
ذوقی هستم
ما در خراسان روضی فروشگاه چینی و بلور داریم.
آدرس وبلاگمون: http://arianporcelain.blog.ir/
گذینه دنبال کردن وبلاگتون رو فعال کنید تا بتونم شما رو دنبال کنم
شما هم اگر افتخار بدید وبلاگ ما رو دنبال کنید.
پیروز باشید.