تایلند را اغلب با نام سرزمین لبخند می شناسند زیر مردم آن تقریبا همیشه و در هر موقعیتی لبخند بر لب دارند. در تور تایلند معمولا با چسباندن دو کف دست به یکدیگر در مقابل سینه، به یکدیگر سلام می کنند این حرکت وای Wai نامیده می شود.
تایلندی ها، انسان هایی صبور و اهل مدارا بوده و از رفتارهای تند و توهین آمیز دوری می کنند. دست زدن به سر افراد یا اشاره با چیزی، در این کشور بسیار بد شمرده می شود. زیرا تایلندی ها، سر را مقدس ترین و پا را پست ترین بخش بدن می دانند.
تابوهای مردم این کشور بیشتر در زمینه مذهب و سلطنت است، بنابراین گردشگران نباید حرکت یا بیان اهانت آمیزی به خاندان سلطنتی یا مذاهب داشته باشند.
هنگام بازدید از معابد یا کاخ پاشاهی باید لباس مناسب و نسبتا پوشیده ای به تن داشته و پیش از ورود، کفش ها را از پا در آورند.
در کشور تایلند، رنگ های مختلف نشانگر روزهای هفته هستند. زرد، رنگ روز دوشنبه است و از جایی که پادشاه کنونی در این روز متولد شده، رنگ زرد رنگ سلنتی نیز است و پرچم هایی به این رنگ در سراسر کشور، نشانگر حمایت گسترده تایلندی ها از پادشاهی است. پس زا سال 2006 که شصتمین سالگرد سلطنت پادشاه تایلند را در این کشور جشن گرفتند، بیشتر مردم در روز دوشنبه لباس زرد بر تن می کنند تا وفاداری و حترام خود را نسبت به پادشاه نشان دهند.
مذهب اصلی تایلند، بودایی Buddhism است و بیشتر مردم این کشور پیرو مکتب تراودا Theravada هستند. پس از بوداییان، مسلمانان دومین گروه مذهبی بزرگ در تایلند هستند که عمدتا در چهار ایالت جنوبی کشور سکونت دارند. در تایلند، نزدیک به 90 درصد مردم بودایی، حدود 8 درصد مسلمان، حدود یک درصد مسیحیان کاتولیک و کمتر از یک درصد باقی ادیان هستند.
آب و هوا
با وجود اینکه هر زمانی برای سفر به تور تایلند خوشایند است، اما بهترین فصل از نظر کم بودن گرما و باران، بین ماه های نوامبر تا فوریه و در فصل سرماست. دمای هوا در این فصل کمتر از 20 درجه بوده و هوا کمترین رطوبت را دارد. پس از آن فصل گرما آغاز می شود که آوریل گرمترین ماه آن است و جشن آب نیز به همین دلیل در نیمه این ماه برگزار می شود.
کشور تایلند دارای آب و هوای گرمسیری و سه فصل مشخص است:
گرم، از فوریه تا می، میانگین دمای 34 درجه سانتیگراد
بارانی، از ژوئن تا اکتبر میانگین دمای 29 درجه سانتیگراد
سرد، از نوامبر تا فوریه، میانگین دما زیر 20 درجه سانتیگراد
غذا
غذاهای تایلند به دلیل قرار گرفتن این کشور در میان چین و هند، آمیزه ای از غذاهای این دو کشور است. غذا در تایلند وعده مشخصی ندارد و معمولا بخارپز شده یا تفت داده می شود. برخی از موادی که در آشپزی تایلندی بسیار رایج هستند عبارتند از:سیر، فلفل قرمز، برگ لیمو، شیر نارگیل، تمرهندی، زنجبیل، فلفل سیاه، ریحان، زردچوبه، زیره سبز، آب لیمو و سس ماهی.غذای اصلی تایلند، برنج به ویژه برنج سفید است که تقریبا در همه وعده های غذایی استفاده می شود و سایر غذاها نیز اکثرا با آن صرف می شوند. پس از آن، رشته، کاری، و نیز ماهی و میگو در غذاهای این کشور به وفور یافت می شوند که دلیل آن نیز وجود خلیج تایلند و هم چنین رودخانه های بسیار در این کشور است که وابستگی غذاهای تایلندی را به موجودات و گیاهان دریایی نشان می دهد.در تایلند غذا یکباره و باهم سرو می شود. غذای مناسب تایلندی شامل سوپ، خوارک کاری با ادویه یا سالادی ادویه دار، سس همراه با ماهی و سبزیجات می باشد.اگر سوپ ادویه دار باشد، غذایی بدون ادویه را جایگزین کاری می کنند زیرا باید هارمونی طعم و ترکیب در هر غذا و هم چنین میان تمام غذاها با هم وجود داشته باشد. در کنار این غذاها معمولا سالادی تند و چندین سس مختلف برای انواع این غذاها و نیز دسری شیرین و یا میوه های تازه وجود دارند.
بیشتر مردم تایلند ساندویچ را به عنوان وعده غذایی نمی دانند و آن را میان وعده دانسته و صرف برنج برای غذای آنها بسیار اهمیت دارد. همچنین مردم تایلند زمان خاصی برای اینکه نشسته و غذا بخورند، قرار نمی دهند و هر زمان احساس گرسنگی کنند غذا می خورند. به همین دلیل هم استفاده از این جمله در میان آنها متداول است: چیزی خوردی؟!برای خارجیان وجود چندین کاسه کوچک با سس های مختلف در کنار غذاهای تایلندی کمی گیج کننده است اما در واقع تایلندی ها به طعم های مختلف بسیار اهمیت می دهند و گاهی تعداد سس ها از غذای اصلی بیشتر است !
- ۹۵/۰۵/۱۱