ترتیب استفاده از بشقابها، کارد و چنگال و قاشق و دیگر وسائل روی میز:
قاشق برای صرف سوپ مورد استفاده قرار میگیرد، سپس کارد و چنگال ماهی، و در آخر کارد و چنگال اصلی برای غذای اصلی استفاده میشود، نحوه استفاده از این ابزار از سمت بیرون به طرف بشقاب است.
معمولاً بشقاب اصلی برداشته میشود و یا ظرف سوپ خوری وسیله مامورین پذیرایی و تشریفات مجالس بر روی آن گذاشته میشود و بشقابهای ماهی و غذای اصلی متعاقباً گذاشته میشود.
پیش دستی سمت چپ پس از برداشتن دستمال سفره برای نان و پیش دستی بالای آن برای سالاد مورد استفاده قرار میگیرد.
و قاشق و چنگال کوچک برای صرف دسر میباشد.
در میهمانیهای رسمی معمولاً منوی غذا در بالای بشقاب اصلی قرار داده میشود و طبق آن غذاهای مختلف به ترتیب سرو میشود.
چنان چه میزبان ایرانی است و در ترکیب غذای اصلی برنج وجود دارد خوب است برای میهمانان ایرانی قاشق اضافی گذاشته شود.
ترتیب سرو غذا در پذیرایی به طریق نشسته
به تناسب فصل ابتدا سوپ سرد و یا گرم سرو میشود.
پس از جمع آوری سرویس سوپ، غذای اصلی که ممکن است ماهی یا گوشت سفید باشد سرو میشود که در صورت سرو ماهی میبایست از کارد و چنگال مخصوص ماهی استفاده شود.
پس از جمع آوری سرویس ماهی، غذای اصلی که ممکن است استیک و یا انواع گوشت قرمز و یا چلو و خورش باشد سرو میشود.
در فواصل غذا سالاد در پیش دستی مخصوص سالاد قرار داده میشود.
بعد از غذا دسر و سپس چای و قهوه سرو میشود.
چنان چه میهمانی رسمی باشد مامورین پذیرایی تشریفات مجالس از سمت راست غذا را در بشقابها قرار میدهند و چنانچه دیس غذا در مقابل میهمان گرفته شود معمولاً غذا از سمت چپ تعارف میشود و میهمان شخصا از آن بر میدارد.
- ۹۵/۰۱/۲۲