نحوه تمیز کردن آشپزخانه برای خانه تکانی نوروز به شما در تمیز کردن و نظم بخشیدن به دکوراسیون و طراحی دکوراسیون داخلی آشپزخانه تان کمک میکند.
حتما تا به حال به این توجه کرده اید که حال و هوای آشپزخانه چقدر می تواند در فضای خانه مؤثر باشد.
وقتی این فضا درست چیده نشده باشد یا دچار آشفتگی و بی نظمی باشد، حتی کوچک ترین کارها مثل تهیه ی صبحانه نیز عذاب آور می شود. مهم این است که چگونه و با چه برنامه ای به این اتفاق حمله کنیم و اجازه ندهیم این آشفتگی به ذهن ما نیز نفوذ کند.
بدون شک شما بسیاری از کارهای نظم بخشی و تمیزکاری آشپزخانه را روزانه و هفتگی انجام می دهید، اما همیشه کارهایی وجود دارند که از قافله جا می مانند.
پیشنهاد می کنم لیستی از کارهایی که انجام شده و یا در طول روز و هفته انجام می شود تهیه کنید و تمرکز خود را بر روی کارهایی بگذارید که مدت هاست انجام نشده اند.
برای انجام آن ها، ابتدا کارهای بزرگ تر و زمان برتر را انجام دهید و سپس بروید سراغ کارهای کوچک تر.
نکته ی مهمی که وجود دارد این است که علاوه بر تمیزی و نظم آشپزخانه ی خود، به کاربردی بودن آن نیز توجه کنید. این بار فکرشده عمل کنید و ببینید چگونه می توانید حداکثر بهره را از آشپزخانه و امکانات آن ببرید و استفاده از آن فضا را تا حد ممکن برای خود راحت سازید.
ابتدا بروید سراغ یخچال فریزر. همه چیز را بیرون بیاورید و علاوه بر غذاهای مانده، خوراکی ها و موادی را که مدت هاست در یخچال مانده اند و استفاده ای ندارند را دور بریزید. قفسه ها، کشوها و بدنه ی یخچال تان را کاملا با آب گرم و صابونی تمیز کنید.
حالا بروید سراغ لوازم خانگی دیگر؛ چربی های گاز را بزدایید. مایکروویو را تمیز کنید و هر وسیله ی برقی کوچک و بزرگ دیگر که در آشپزخانه تان دارید برق بیندازید.
علاوه بر تمیز کردن این لوازم، هر وسیله ای را که ممکن است از جای خود جا به جا کنید و فضای پشت آن را گردگیری و تمیز نمایید.
برای تمیز کردن ماشین ظرفشویی آن را بدون این که چیزی درونش باشد، روشن کنید.
برای از بین بردن بوی بد سطل زباله می توانید آن را با تکه های یخ که با مقدار مساوی آب و سرکه درست کرده اید، تمیز کنید.
در طراحی دکوراسیون داخلی پس از رنده کردن مواد غذایی مانند پنیر مقداری از آن به رنده می چسبد. اگر می خواهید رنده آشپزخانه تان تمیز باشد، یک فرچه ظرفشویی برای پاک کردن آن داشته باشید و بلافاصله بعد از استفاده هر ۲ قسمت داخلی و خارجی رنده را با آن تمیز کنید.
برای تمیز کردن لکه های روی فنجان های سفید چینی و ظروف شیشه ای و لعابی، خمیری از سرکه یا آبلیمو و نمک تهیه کنید و روی سطوح داخلی و بیرونی ظروف بزنید و پس از یک ساعت آب بکشید.
بـررسـی هـا نـشـان داده ۴ میـلیـون میکروارگانیسم در دستمال های مخصوص گردگیری و نظافت وجود دارد که عاملی برای ایجاد آلودگی است. برای از بین بردن میکروب ها بعد از نظافت آشپزخانه این دستمال ها را با آب گرم با دمای بالای ۶۰درجه سانتی گراد بشویید.
برای پاک کردن جرم و رسوبات کتری، مقدار مساوی سرکه و آب را ۳۰ دقیقه در کتری بجوشانید و سپس رسوبات نرم شده را جدا کنید. برای از بین بردن جرم کتری می توانید از محلول ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری جوهرلیمو در یک لیتر آب نیز استفاده کنید.
- ۹۴/۱۲/۲۰