سورفاکتانتها:
مولکول هایی هستند که شامل دو قسمت هیدروفوب (آبگریز، نامحلول در آب) و هیدروفیل (آبدوست، محلول در آب ) می باشند.
این مولکول ها دارای فعالیت بسیار بالایی می باشد. در حد واسط بین هوا و آب یا روغن و آب میباشند.
دارای نامهای مختلفی میباشد: از قبیل مواد فعال سطحی،دترجنتها و یا بطور ساده اکتیو می باشند.
سورفاکتانتها کشش سطحی آب را بسیار کاهش داده و باعث افزایش مرطوب شدن سطوح می شوند.
سورفاکتانت ها شل شدن و جداسازی چرک در طی شستشو و همچنین معلق سازی چرک را در محلول شستشو به عهده دارند.
سورفاکتانتها دارای چهار دسته کلی میباشند:
*سورفاکتانتهای آنیونیک
*سورفاکتانتهای کاتیونیک
*سورفاکتانتهای نانیونیک
*سورفاکتانتهای آمفوتریک
هیدروتروپ ها یا عوامل کمک کننده به فرمولاسیون:
در مورد مایعات هیدروتروپها برای تامین پایداری محصول نهایی و اطمینان از حلالیت به فرمولاسیون اضافه می شوند.
که از این مواد می توان به نمک ها ، الکل های با جرم مولکولی پائین و... اشاره کرد.
رنگ واسانس:
معمولا در مقیاس کم و برای افزایش خواص ظاهری کاربرد دارد.
افزودنی های نرم کننده:
اغلب این ترکیبات دارای مواد مرطوب کننده خاص، ترکیبات پروتئین و یا روغن ها و امولسیون های خاصی هستند که باعث میشوند بعد از مصرف پوست دست را نرم کرده و مانع از آسیب رسیدن به پوست می شوند.
نگهدارنده ها:
این مواد در مقادیر خیلی کم اضافه می شوند به مایع ظرف شویی تا بتوانند از رشد باکتری ها برای جلوگیری از تغییر رنگ ، رایحه، کاهش عملکرد و جدا شدن اجزا عمل کنند.
مواد آنتی باکتریال:
در بعضی از موارد خاص برای محافظت از پوست دست کاربرد دارند.
- ۹۴/۰۲/۲۵